Första dagen

Det är disgt över stan när vi vaknar, men varmt och fuktigt. Så småningom kommer solen fram i diset. 
Vi sitter i skuggan och försöker att komma i kontakt med världen. Samtidigt laddar vi allr som behöver laddas.. Det är bara här i gästhusets foaje som vi har den svajiga kontakt som finns. 
I går gick vi ut en promenadm på stan, vi skujlle hitta en affär för att köpa vatten och sen avr det ngn som sa att det fanns ett craftcenter.. Ingen karta mer är en sida i Lenas Lonely Planet. Så vi traskade iväg - åt fel håll. Man har olika referenser om hur man beskriver vägar!
 Men folk är väldigt vänliga närman frågar och engelska talar alla. Vi träffade en tjej som sa att hon kunde gå med oss en bit och visa. Det visade sig att hon precis fått ett stipendium till Trondhjem i Norge!
På craftmarknaden fanns detsamma som man ser i övriga Afrika. Svårt att veta vad som är inhemskt. Men vi kom att prata med en tjej som hade en butik. Hon berättade mycket om förhållandena i landet. Hur det är att vara ung och inte få jobb. Hur man gör för att försörja sig. Vi fick veta om skolgång mm.
Lena är extremt duktig i att komma i slang med folk och då får hon verkligen veta mkt!
Vi blev hämtade av Dr. Louise och Dr. Anette från tandläkarhögskolan här och som vi träffade i Stockholm när de var på utbyte med KI i Sthlm. Man blir visad allas kontor och ska skriva i allas gästböcker. Tror att vi skrev i 4 eller 5 under dagen. Sem besökte vi tandläkarutbildningen. Det är ett egen kapitel att beskriva den och det intresserar inte alla så jag tar det ngn annan stans.
Efetr lunch bestående av ris bönor och chips och några köttbitar ( jag gillar). For vi till Hälsoministeriet och traäffadd Dr. Juliet som är vår guide ngra dar. Vi blev fotade med alla och skrev i gästböcker innan vi kund e beskriva vårt ärende. 
Sedan upprepades detta flera gånger med nästa chef och nästa men ännu ingen minister! 
Bilresan hem i trafikstockning var speciell och afrikansk. 
det är varmt mendet förstår jag att det är hemma i Sverige också nu..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0