Bodil - Tandläkare i Tanzania

Ilembula är en by på ca 30 000 invånare. Den ligger ca 700 km från kusten. Det går en asfalterad väg från kusten till Zambia som passerar Ilembula. Om man startar tidigt kan man köra hela vägen mellan gryning och skymning, men ofta villa man ta resan i två etapper. Det går även bussar här förbi
 


Jag heter Bodil.

Jag är tandläkare och söndagen den 31/10 reser jag till Tanzania för att vara tandläkare på ett sjukhus i Ilembula, Tanzania. Där var jag åren 1997 - 2003.
Nu reser jag som "senior volontär" för EFS.
Till vardags är jag tandläkare på Thea Tandhälsa i Kumla. 
Ilembulasjukhus har bett mig att komma för att hjälpa till ett kort tag och att ta med mig grejor som sedan jag sluatde 2003 har "tagit slut" eller gått sönder.
Ikväll har jag packat o packat. Jag har en hel resväska "över" - övervikt - med tandläkargrejor som jag inte får med i mina 30 kg. Tandläkartänger väger jättemycket och en härdarlampa till platsfyllningar väger 2,5kg. Som tur är kommer en del personal från EFS att resa till Tanzania snart så jag får sprida ut i deras väskor....
Det kändes bra att gå hem från jobbet i går för jag har burit på detta länge och nu blir det verklighet. Senaste gången jag hälsade på i Ilembula var för tre år sedan, det är länge. En son jag träffade då visste jag inte att det var sista gången. Bla. min tandsköterska V o senare sjuksköterska är död. Å andra sidan är det några som har hört talas om att jag kommer och har mailat ( nya tider!!) att de väntar på.
Det är sent och jag ska fixa det sista. Tur att vi får en extra timme inatt.

RSS 2.0