Nu bär det iväg igen - till Etiopien!



Örebro 26/1 2012
I morgon flyger jag till Etiopien. Jag reser med Tandläkare utan gränser TLUG. Vi är Nikoo (orförande ) Binyam (lärare på tandläkareutbildningen och Etiopier) Magnus, tdl från Västerås och jag.
Magnus och jag ska jobba någon stans och Binyam och Nikoo ska kolla projekt.
Om Tandläkare utan gränser:
Tandläkare Utan gränser är en oberoende och ideell organisation vars uppdarg är att verka i länder där munhälsan är eftersatt. Projektländernas befolkning erbjuds odontologisk vård, profylaktisk information och instruktioner som syftar till att förbättra både munhälsa och den almänna hälsan. Genom långsiktighet ska projketn ha en positiv och kontinuerlig påverkan för så många människor som möjligt. På sikt ska organisationen arbeta med hjälp till självhjälp för att unvika en beroendeställning mellan berörda samarbetsparters och landet i fråga.
Sedan starten 2009 har vi skickat fyra volontärgrupper till Zimbabwe. Under 2012 fortsätter volontärabetet i Zimbabwe och utökas med ett nytt land Etiopien.Tandläkare Utan Gränsers arbete kommer även att utökas med ett projekt i Sverige - mer information kommer på hemsidan.
Det finns olika sätt att hjälpa organisationen på: bli medlem, skänka instrument eller material, ge bidrag eller bli sponsor. Vem som helst kan bli medlem i organisationen och stöjer då vårt arbete.
Gå in på TLUG´s hemsida: www.tandlakareutangranser.se
Bli medlem genom att registrera dig på hemsidan och betala in årsavgiften 150 till vårt bank-eller postgirokonto.

Nu är det bara att hoppas att jag kommer åt internetuppkoppling som funkar hjälpligt när vi är där - detta vet jag inget om. Annars får jag skriva och lägga ut när jag kommer hemåt igen.

Vi hörs. Bodil

RSS 2.0