Sovmorgon

 

Söndag 5/2 20120 i Addis

Vi har SOVMORGON!

Vaknar ändå vi 8-tiden men vi ska ingestans. Solen lyser och fåglarna kvittrar. Sen frukost. En del pressar i solen! Andra skriver ikapp allt vi har varit med om, men det är mysigt i trädgården. Solen är stark, både Nikoo och jag brände oss på näsan första dan bara av att var ute, vi är ju på ca 2800 meters höjd. Ingen av oss hade tänkt på solkräm!

Så Magnus bränner magen idag! Trots solkräm. Faktor 20 räcker INTE. Rekommenderar minst 50.

Vi skriver och messar hem. Jag skriver ikapp för flera dar. Att försöka skicka via internet har jag lagt ner efter flera försök.

På kvällen är vi hembjudna till Binyams svägerska på BBQ. Hon har bott 15 år i USA.  Nu bor hon här och har en herrekiperingsaffär i ett shoppingcenter, mannen har någon industri. Så var det en syster till och hennes familj, en bror till maken och hans familj och mormor. Det bjöds rostat lamm och förstås lite starka såser, kaffe och en tårta. Trevligt och lättsamt – övre medelklass. Fina hus och en urusel gata i hela området. De sa att hyenor stryker grannskapet nattetid, de hör dem.

Familjen hade besökt Sverige förra sommaren i 2 månader och den 10-åriga dottern som var helt fascinerad berättade allt hon hade varit med om med glittrande ögon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0