Ledig lördag?

Lördag 4/2 2012

Vi blir hämtade vid 8-tiden av Binyam och Almaz och far söderut ur Addis. Spännande landskap, vi ser Tef odlingar och allehanda annat intressant. Tef är ett gräs som man odlar och tröskar fröna. Av dessa gör man mjöl till sina stora pannkakor som är stapelföda – injera – som äts med handen och man lägger allehanda såser på, starka eller milda.

Vi far igenom en gammal ”svensk” stad DebreZeit, där var många svenskar på 60-talet och byggde upp Etiopiens flygvapen. Skolan finns kvar där. Resan tuffar på, det är mycket trafik, många lastbilar. Vi vänder öster ut, detta är vägen mot havet och import hamnen – Djibuti.

Vi har fikapaus i Nazaret som heter Adaama igen ( gamla namnet ). Stad med allt verkar det som.

Så kommer vi till Soderi, heta svavelhaltiga källor alldeles i kanten av Awash floden. Svavelhaltiga källor för att detta är Rift Valley. Det finns en jättestor bassäng ( 50 meters), men vattnet är så varmt att man inte kan simma särskilt fort ändå. Vi lunchar, det vanliga injera. Kaffet är inte gott pga vattnet.

Vattnet är så hett att jag knappt kan tvätta händerna. Jag och Almaz  går inte i bassängen, men till en slags dusch alldeles i kanten av floden, där varma källvattnet kommer i en kraftig stråle ut väggen så att det blir som massage. Det är vaaaarmt! Men efter en stund är det OK och strålen maserrar riktigt bra. Man blir också riktigt tagen och trött efteråt. Magnus och Binyam vilar sig. På denna plats är det gott om små apor typ herr nilsson, söta men mattjuvar.

Hemresan anträds och när vi har bensträckare i Debre zeit så pågår ett bröllop där. Kul. Väl hemma har vi varit iväg i 12 timmar

 
Nikko och Almaz. Almaz kan lite svenska efter att ha bott i Sverige några år och forskat. En kul kvinna.


Detta är ett känt ställe att vara på för medelklassens folk







Nikoo har precis fått SMS att Zimbabwegruppen kommit igenom tullen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0