Lång natts färd mot tullkontroll

Lördag den 28/1

Anländer vi till flygplatsen i Addis Ababa efter en lång natts flygtur sittande i vinkelrät position. Vi hade nämligen fått sätena framför toan och de gick inte att fälla bakåt. Dessutom hade vi en full och glad Etiopisk grabb framför oss som pratade halva natten. Vi mellanlandade i Rom och när vi lyft därifrån så serverades en middag till mitt i natten. Vi landade kl 08.00 lokal tid dvs kl10. sv tid. Det var en lång natts färd mot dag!

Vi blev mötta av skolan rektor Dr. Wondwosa. Han hängde kvar i alla de timmar som det sedan tog fast hans privata patienter väntade.

Så skulle vi genom tullen! Vi hade 4 stora resväskor med tandvårdsmaterial à20 kg var. Vi hade gåvobevis, MEN några nitiska tulltjänstemän började plocka……Och sen plockade dom upp var enda grej, kollade alla utgångsdatum. Varenda tång plockades upp och lades i en hög för sig och alla scalers lades för sig. Munskyddspaket med utgångsdatum201112 konfiskerades.
Tiden gick och efter 4 timmar smet vi ut innan de kom på att de skulle titta i vårt personliga bagage.

Då hade vi inte ätit sen kl 9 kvällen före så jag började bli vinglig! Det dröjde ytterligare 2 timmar innan alla tänger var räknade och inlåsta för att vi skulle får hämta dem på måndag!
                                                                                                                                                                                    Äntligen for vi iväg till vårt boende ett gammalt pingst-                              
 missionshus i mitten av stan. Det är varmt.
 Vi handlade lite mat
 ( på stans dyraste vitingaffär – visade det sig),
åt lite äntligen. Det var dags att vila sig lite.

Vi blev hämtade av Binyam som bor hos sin syster och han visade oss fruktaffär där innehavaren lovade att inte ta ut extra priser av oss. Vi ville äta inhemsk mat så vi for till ett ställe – så häftigt.   Yod Abbysinia

 Där var verkligen inhemskt allt från gräset på golvet till all mat och kaffe. Dom hade en fantastisk show med musik och dans från hela landet. Riktigt trevligt. Sen hem för att sova i vår fina container som höll +10 inom hus. Vi slocknade i alla fall.                                                       

 

Bilden ovan är Injera mata som alla äter alltid            Bild från dansen på Yod Abyssinia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0