Äntligen kom grejorna......... på eftermiddagen

Onsdag ½ 2012 i Addis

 – enligt Etiopisk tideräkning är det 23/5 2004. Så vi är 8 år och 3½ månad yngre, det känns bra,

Vi börjar screening och årgärdar en del. Vi får låna spridda hävlar och enstaka tång av skolan, men det är inte mycket. Jag exar en 54 med en tång 33 ( uk rot). Det gick också bra. Det är massiv karies, som Magnus säger helt bombat dvs bara rotrester redan på 3,5 åringar. Endast 03:or lyser oangripna.

Binyam gör en enkät med mammorna i kön. Då framkommer socker i välling eller mjölk, då äter barnen utan knot! Och mycket godis – karamelli. Börjar att tala om godis EN gång i veckan och då bara som ”gifti”  dvs som present.

Många barn är väldigt rädda, andra stålsätter sig riktigt bra. VI HAR JU GLÖMT SALVA! O vad jag saknar den!........... Det hade verkligen underlättat vårt arbete här.

Vi äter lokal lunch varje dag dvs Injera med olika såser, vi äter med händerna förstås och sedan Machiato kaffe.

Medan vi jobbar så är Nikoo på kirurgen o kollar operationer och Binyam är på flygplatsen igen för att få våra grejor. Fram på eftermiddagen har de kommit, de kontrollräknas av rektorn och läggs i stora byttor för autoklavering innan vi stänger för dagen. I morgon börjar allvaret.

Vi får skjuts av Binyam hem  varje dag, via affärer och fruktstånd. Ibland dricker vi öl/kaffe på stan. Om kvällarna  fixar vi mat själva. Nikoo lagade iranska biffar, jättegoda. Sen har vi tillgång massor av frukt, färsk och god:  avocado, vattenmelon, mango, papaya, apelsin, ananas, bananer, lime och inte minst jordgubbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0