Vilodag i stan

Måndag den 20 december 2010

Det var en häftig bilresa i går kväll, speciellt sista 2 milen i bilkö och i mörker. Vi var riktigt möra och lille J helt utslagen, vilket inte hindarde honom att kvittra igång före kl 06.00 o väcka pappa och ge sig ut på promenad på området. Dessutom påminna pappa att det är tablett till frukost för att genast därefter säga att han inte vill ta tabletten. Det har varit en kamp varje morgon med malariamedicinen. Den har mestadels stoppats i en banan, men det är svårt att inte tugga utan bara svälja. Nu går det riktigt bra ändå. Den smakar fatiskt riktigt illa.

Dagen har använts till att att plocka i packningen, För N att förbereda packningen och att sova middag. N och jag hade ingen AC på vårt rum för det är problem med strömmen här så efter lunch fick vi byta rum till ett med fungerande AC.

S och jag åkte till ett "supermarket". En anna bild av landet en variant av Ica supermarket, luftkonditionerad där nästan allt finns att köpa. Samtidigt spelas i högtalarna " let it snow, let it snow". Vi fick tag i USB till att lägga alla våra bilder på och youghurt o jos. När vi var tillbaka på centret hade N sorterat och sparat undan alla sina bilder. Sånt tar tid.

På kvällen återser vi K, arkitektstuderande som vi träöffat i Ilembula och fick höra hennes vidare äventyr. Noeli hade ritat en ett fint "drömbarnhem" som hon ska lägga i sin rapport. Hon hade varit med Dr. L i Mufindi också. Hon hade fått ett bra uttryck av Dr. L:

"Tanzania är ett land där ingenting funkar ,men allting löser sig!"

Stämmer precis!

Vi hör av andra gäster att flera flyg till Europar/och vidare till USA är inställda pga snökaos bla i London. En familj är strandad här i en vecka nu.

Kvällen avbslutas med pizza från stan hem kört till oss, vilken lyx!

Tisdag den 21 december 2010

Vaknar av att snön vräker ner - nej fel, det ösregnar i 30 minuter. Nu skiner solen igen och alldeles nyss kom en lite sol in här och sa gomorron och jag fick en kram!


Kommentarer
Postat av: Esbjörn

Härligt att läsa om dina äventyr i Tanzania, Bodil!

En riktigt god jul!

Esbjörn

2010-12-21 @ 18:17:37
Postat av: Torunn

Förstår lille J ang malariatablett! Stor kram till alla!

2010-12-21 @ 18:33:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0